Contact ons via WhatsApp +31 6 12 20 85 70
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Certificeringssystemen voor duurzaam bouwen worden veel gebruikt in ons land en in de wereld. Deze systemen beoordelen en classificeren constructies en gebouwen in termen van bepaalde hoofdcriteria zoals land, energie, natuurlijke hulpbronnen, materialen/hulpbronnen en afval.

EPD (Environmental Product Declaration), die wordt aangevraagd bij producenten van bouwmaterialen in duurzame bouw certificeringssystemen, bevat kwantitatieve informatie over milieuprestaties en draagt bij aan de vermindering van broeikasgassen. Daarom raden alle certificeringssystemen voor duurzaam bouwen ter wereld het gebruik van producten met een EPD-verklaring aan en ze leveren extra punten/scores op tijdens beoordelingen voor EPD-aangifte.

Wat is EPD (Environmental Product Declaration)?
Het is een verklaring die de milieuprestaties van een product of dienst kwantitatief beoordeelt en certificeert, die is geïdentificeerd volgens ISO 14025 in termen van bepaalde vooraf vastgestelde criteria (output van grondstoffen, gebruik en efficiëntie van energie; materiaal- en chemische inhoud; vrijgegeven emissies naar lucht, water en bodem; afvalproductie) en gebaseerd op de parameters die zijn vastgesteld in overeenstemming met de ISO 14040-serie.

Als producent van bouwmaterialen werken we samen met IBU (Institut Bauen & Umwelt / Duitse milieu- en bouwvereniging), een onafhankelijke vereniging, met als doel een bijdrage te leveren aan Integra duurzame bouwsystemen. Met de EPD-verklaringen die zijn gepubliceerd door IBU, is Integra trots het eerste bedrijf te zijn dat deze verklaring heeft gekregen van producten met hangende plafonds en scheidingswanden. Hieronder toegang tot onze producten met milieu productverklaring.

Wij zijn FSC® gecertificeerd. Wat betekent dat?

Omdat wij gebruik maken van hout als grondstof, vinden wij het belangrijk dat er verantwoord met de bossen wordt omgegaan. De bossen geven ons schone lucht, water, schaduw, voedsel en de hout- en papierproducten die we in het dagelijks leven gebruiken. Maar diezelfde bossen die we zo hard nodig hebben, staan onder grote druk. Palmolie- en sojaplantages, mijnbouw, veeteelt…
Wist u dat er elke 2 seconden 1 voetbalveld aan bos verdwijnt? Ontbossing is een serieus en wereldwijd probleem! Gelukkig is er een goede manier om de bossen te beschermen en dat is duurzaam bosbeheer. 

FSC_FullBrandmark_R_RGB

FSC® is een certificaat die duurzaam bosbeheer garanderen. Duurzaam bosbeheer betekent dat de planten en dieren in het bos op een gezonde manier behouden blijven. Daarnaast worden ook de rechten van de mensen die in en om het bos wonen en werken gerespecteerd. De kap van bomen in duurzaam beheerde bossen gaat op zo’n manier dat het geen negatieve invloed heeft op het bos. En juist het hout uit dit bos zorgt ervoor dat dit systeem zich in stand kan houden. Door het kopen van FSC® gecertificeerd hout kunnen we met z’n allen bijdragen aan de instandhouding van de bossen.

Om deze reden hebben wij als Integra besloten om samen te werken met FSC®. Wij zijn FSC® gecertificeerd en mogen dus ook FSC® producten doorverkopen. En met een FSC® label heeft u de garantie dat uw hout of papier afkomstig is uit bossen die duurzaam beheerd worden. Zo kunt ook u bijdragen aan een betere wereld.

Steun de bossen en kies voor FSC® gecertificeerde producten!
Integra FSC® licentienummer: FSC C029615       Bekijk ons certificaat

webdesign development